Olen Leila Vilhelmiina Savolainen, syntyjäni Hentelä, syntyperäinen kuopiolainen. Sukujuureni ovat äidin puolelta Kainuun Lentiirasta, isän puolelta Tuusniemen Paakkilasta. Minulla on kaksi aikuista tytärtä ja 3-vuotias lapsenlapsi.

Ylioppilaaksi kirjoitin Minna Canthin lukiosta v. 1981. Sairaanhoitajaksi valmistuin Pohjois-Karjalan Sairaanhoito-oppilaitoksesta v. 1985 ja terveydenhoitajaksi erikoistuin Savonlinnassa v. 1988. Lisäksi olen suorittanut työni ohessa Kuopion avoimessa yliopistossa kulttuurisen hoitotyön opintokokonaisuuden ja hoitotieteen perusopintoja. Mielestäni luottamushenkilöltä vaaditaan nykyisin vahvaa talous- ja yhteiskuntaosaamista, ja siksi olen kouliuttautunut säännöllisesti valtuustourani aikana. Olen suorittanut mm. poliittisesta johtamisesta JET-tutkinnon (Johtajan erityisammattitutkinto) syyskuussa 2008 ja Kauppakamarin HHJ-kurssia (hyväksytty hallituksen jäsen).

Terveydenhoitajana olen työskennellyt äitiys- ja lastenneuvolassa, kouluterveydenhuollossa, kotisairaanhoidossa ja terveysasemalla. Vuodesta 1993 lähtien vastuullani on ollut Kuopion sosiaali- ja terveyskeskuksessa maahanmuuttajien ja pakolaisten terveydenhuolto. Työ on hyvin itsenäistä ja vaatii jatkuvaa maailmanpoliittisen tilanteen seuraamista. Kansainvälisyys on työssäni arkipäivää. Potilastyön lisäksi minulla on kouluttamisvastuu terveyskeskuksen ja KYS:in henkilökunnasta, ja käyn kouluttamassa eri oppilaitoksissa, yrityksissä ja yhdistyksissä ympäri Suomea. Työhön kuuluu myös asiantuntijana toimiminen eri projekteissa ja työryhmissä, ja vuodesta 2013 lähtien olen työskennellyt Maahanmuuttoviraston kiintiöpakolaisten valintadelegaatiomatkoilla kotouttamisasiantuntijana. Tärkeintä työssäni on johdonmukaisuus, napakkuus, mielikuvitus ja ennen kaikkea huumorintajuisuus.

Olen osallistunut kuntien ammatillisen ja poliittisen johtamisen kehitystyöhön useissa Kuntaliiton hankkeissa. Vuosina 2011-2012 olin Kuntajohtaminen 2017-projektiryhmän jäsen ja osallistuin asiantuntijana Hyvä hallitustyöskentely -julkaisun kirjoittamiseen. Toimin kuntauudistuksen seurantaryhmän jäsenenä vuosina 2013-2014. Minut kutsuttiin vuonna 2015 kuntaedustajaryhmän jäseneksi Rajapintapalvelut ja neuvottelumenettely kuntien ja itsehallintoalueiden välillä -projektiin. Vuoden 2016 lopussa julkaimme Tulevaisuuden kunta -kehitysohjelman, johon asiantuntijana kirjoitin artikkelin Terveys ja hyvinvointi - Case Kuopio.

Työni vastapainoksi harrastan ruoanlaittoa, leipomista ja lenkkeilyä. Olen myös innokas penkkiurheilija, käyn katsomassa kaikkien kuopiolaisten joukkueiden pelejä mahdollisuuksien mukaan. Erityisen lähellä sydäntäni onjalkapallo ja KuPS. Olen myös teatterin ja monipuolisen elävän musiikin ystävä. Vähän rauhallisempina hetkinä sitten luen mielelläni.